EL SIGNIFICAT DE “Oss”

on .

Oss, la seva traducció exacta del japonès és “Osu”, és una expressió fonètica formada per dos caràcters (kanjis). El primer caràcter o kanji “Osu” significa literalment “pressionar o empentar” i defineix la pronunciació de tot el caràcter, simbolitzant l’esperit de lluita i la importància de l’esforç, afrontant tots els obstacles. El segon kanji “Shinobu” significa literalment “suportar, aguantar o resistir”, expressant el valor i l’esperit de la perseverança; patint dolors, resistint amb paciència i mai donat-se per vençut.

 L’expressió “Oss” fou creada a l’Escola Naval Japonesa i utilitzada universalment per expressions del dia a dia com per exemple; “Si”, “Per favor”, “Gracies”, “Ho entenc”, “Disculpi”, “Ho faré”, per saludar a algú, etc. Determina la perseverança, paciència, esforç i respecte dels practicants. En el món del Karate és utilitzada per gairebé quasi qualsevol situació on sigui requerida una resposta.

 Per un practicant de Karate la paraula “Oss” és la més important.

 La paraula Oss implica exigir-se a un mateix fins al límit de la seva capacitat. Oss significa, d’una manera més simple, “perseverança en l’exigència”. És una paraula que per si sola resumeix la filosofia del Karate.

 Un bon practicant de Karate és aquell que cultiva “L’esperit de la paraula Oss”.

 Oss mai pot ser dit de forma relaxada o lleugera, utilitzant a prou penes la gola, així, com tot en el Karate, ha de ser pronunciat utilitzant el concepte de Hara Gei, que consisteix en l’ús correcte de la respiració abdominal Ibuki, l’energia vital Ki i concentració mental en l’abdomen (Hara).

 Pronunciat durant l’execució, l’Oss expressa respecte, la simpatia i la confiança en el company.

 Oss també diu al Sensei que les seves explicacions han sigut enteses i que l’estudiant farà el seu millor esforç per assimilar allò aprés.

 Oss!!

Jornada anual de cap d'any de l'associació de karate del Japó