BIBLIOGRAFIA I VIDEOGRAFIA RECOMANADA PER JU JITSU

on .

En aquest article us recomano un seguit de libres i vídeos que segons la pròpia experiència poden anar bé per complementar i entendre millor la disciplina del jujitsu.

Cal tenir en compte que em baso en la pròpia experiència i per tant segur que hi ha molta més informació en altres llibres i vídeos que desconec o ara no recordo.

També cal considerar que he fet un recull reduït basat tal com he dit en la pròpia experiència.

És un article dirigit a qui necessiti fer una consulta i es vulgui estalviar la llarga recerca i més difícil encara prendre la decisió de quins llibres o vídeos escollir de tants que hi han.

Alguns llibres i vídeos encara es poden trobar, intento aclarir la situació concreta de cada un.

                     BIBLIOGRAFIA

-SECRETOS DE LOS SAMURAI: ESTUDIO DE LAS ARTES MARCIALES DEL JAPON FEUDAL.

Ed. Paidotribo, 2006 Oscar RATTI i Adele WESTBROOK.

Un llibre on trobar els orígens del jujitsu descobrir la època de la seva aparició. Un llibre de difícil lectura però també quasi de lectura obligada pels amants de les arts marcials japoneses.

Es pot trobar.

-THE WORLD JUJITSU FEDERATION TRAINING MANUAL.

A&C BLACK 1991 Robert CLARK.

Un llibre que en el seu dia era de consulta obligada com qualsevol llibre on hagi participat el professor Robert CLARK o relacionat amb la WORL JUJITSU FEDERATION. Van ser els llibres i els professors que ens van fer canviar per fer un jujitsu modern com el que fem ara. L’autor ja és mort però la seva influència directa encara és en tots els tatamis de jujitsu.

No estic segur si es pot trobar encara (és en anglès).

-THE BLACK BELT SYLLABUS.

Bloomsbury Publishing Plc. 1994 Robert CLARK.

El mateix que l’anterior. Fent notar que hi ha uns vídeos referents al mateix que potser interessen més sobretot degut a la dificultat de trobar el format llibre.

Hi ha altres llibres tant de l’autor com de la WJJF que no especifico que també poden ser interessants.

Concretament hi havia un llibre dit “SAMURAI” que va fer la WJJF i treballat per en Robert CLARK i en Richard MORRIS que parlava principalment d’armes i les seves kates.

No estic segur que es pugui trobar(és en anglès).

 

-JUDO KODOKAN.

Kodansha America, Incorporated, 2013 Jigoro KANO.

Un llibre que resum molt bé el Judo tant en la seva història com en la tècnica i en els kates, inclús moltes coses més. Molt important ja que el va confeccionar el famós mestre KANO a partir d’escoles antigues de jujitsu.

Un complement molt valuós.

No sé si es pot trobar en castellà, en anglès si.

-JU-JITSU PARA TODOS: UN METODO EFICAZ DE DEFENSA PERSONAL.

Tutor, 2000. Cosimo COSTA.

Un llibre molt bonic i que resum el programa italià en el seu moment. Una obra imprescindible per consultar i bastant senzill de seguir. Molt útil.

Es pot trobar.

-THE ART OF JU-JUTSU.

Lulu.com, 2009. Edgar KRUYNING.

Llibre molt extens i amb molta lletra que explica moltes coses i enfocat finalment al Yoseikan de MOCHIZUKI. És en anglès però és escrit per un artista marcial d’alt nivell i que està al dia.

Es pot trobar només en anglès.

-JIU JITSU DE HOY VOLUMEN 1ºy2º.

Editorial Alas, 2012. Pedro RODRIGUEZ DABAUZA.

Un parell de volums que parlen del programa de jujitsu de la federació de Judo espanyola de cinturó blanc fins a sisè dan. Són molt interessants i amb moltes fotos.

En principi qualsevol llibre de l’autor és útil per a la consulta tenint en compte que ha col·laborat en molts llibres d’altres autors.

És possible trobar-los.

 

-EL ARTE SUBLIME Y ULTIMO DE LOS PUNTOS VITALES.

Budo editions, 2009. Henry PLEE i Saiko FUJITA.

Un llibre indispensable per saber dels punts vitals. Molt ben explicat i amb molta informació. Hi ha més llibres dels punts vitals però ja no es poden aconseguir.

Es pot trobar en castellà.

 

             VIDEOS

En aquest apartat us intento adreçar a enllaços on pugueu veure professors i tècniques que us poden ser d’interès.

Sobretot us dono les coordenades del professor o del lloc on buscar perquè hi ha molta cosa per veure.

A la web del gimnàs ja teniu alguna cosa penjada sobretot el programa ara per ara fins a 4at dan.

Els vídeos són de molt interès per a consultar i es poden portar a sobre en el telèfon.

 

 

-Robert CLARK:

Te diferents vídeos i tots són interessants. Relacionat amb ell podem buscar coses per World Jujitsu Federation ja que ell era el cap però va morir al 2012. És el fundador del jujitsu modern a Europa.

-Alain SAILLY:

Te moltes filmacions curtes o retallades ja que és escrupolós pel que fa al seu programa i no el dona a qualsevol. Diuen que sembla una ballarina perquè és rapidíssim i molt plàstic. Un plaer d’observar. Sol fer cadenes molt llargues. Es pot buscar també coses relacionades per WORLD KOBUDO FEDERATION o per GOSHINDO.

-Cosimo COSTA:

Te pocs vídeos però són interessants. Sobretot fa alguna exhibició. Es pot buscar també per MIZU RYU. De jove entrenava juntament amb en SAILLY i en Txema DOMENECH seguint per tot el mon a en CLARK. Ha estat al nostre gimnàs diverses vegades però ja fa molts anys.

-Sebastien DAMHAUT:

Te bastantes filmacions variades. És molt semblant a en SAILLY. Molt interessant de seguir ja que és jove i promet moltíssim. El seu pare també mestre de jujitsu i ell ha vingut molts cops a espanya i també molts cops concretament al nostre gimnàs. Un gran artista marcial.

-Edgar KRUYNING:

Te bastanta cosa filmada sobretot d’exhibicions. Es pot buscar també per YOSEIKAN. És bastant jove i ha viscut al Japó, la seva dona practica i ha competit en MMA. Barreja el jujitsu clàssic i el modern juntament amb les disciplines de combat MMA.

SEMINARI NIHON -SHIKI KOBUDO

Articles d'interés de Jiu-jitsu