Esport7

Sant Fruitós reconeix el judoka Guillem Lozano fent-lo pregoner

Sant Fruitós de Bages ha reconegut els èxits del judoka de 15 anys d’Esport7 Guillem Lozano, designant-lo com a pregoner jove de la Festa Major d’hivern. La lectura del pregó ha tingut lloc aquest el divendres 20 de gener, amb un Teatre Casal Cultural ple a vessar.

En el pregó Guillem Lozano ha agraït el suport que rep de la seva família, així com la tasca dels seus entrenadors i professors.

El pregó de Guillem Lozano

Bona tarda Sant Fruitós, estic molt content de la confiança que m’heu atorgat de poder representar tots els joves del poble. Dir també que és una gran responsabilitat a l’hora de fer el pregó jove, i espero estar al nivell que tota la gent del poble i, sobretot la gent jove, mereix.

Abans de tot vull agrair a tothom que està al meu costat, començant pels meus pares, que és un orgull per a mi tenir-los i veure que treballen dur dia a dia perquè la meva germana i jo ho tinguem tot i no ens falti mai res. Els dos treballen en un laboratori de pròtesis dental, que és aquí al poble.

També el meu agraïment cap als meus entrenadors, Mauris, pare i fill, i David, gràcies per donar-me tot el que em doneu dia a dia i ensenyar-me tot el que m’ensenyeu perquè pugui estar en aquest nivell. Especialment, i per a mi, el més important a la meva vida com a judoka és agrair-te a tu, Maurici Casassayas Soler, que siguis el meu mestre amb tot el que aquesta paraula comporta, ets un referent i una gran persona.

Des de ben petit, quan només tenia 4 anys, vaig començar amb vosaltres al Club Esport 7. Per a mi sou un referent, tant dintre com fora del club. M’heu ensenyat a estimar i entendre aquest esport i heu aconseguit sense buscar-ho que us admiri com a grans persones que sou. Gràcies a vosaltres els nens de tota la comarca podem tenir l’oportunitat de practicar aquest meravellós esport.

Vull recordar també el David Roca, que és un dels meus entrenadors del centre de tecnificació del Bages i Moianès, que és al Congost (a Manresa), dir que per a mi la seva experiència i les seves qualitats són imprescindibles. També a l’Emiliano Flores, el meu entrenador personal amb qui entreno cada dia per estar en les condicions físiques òptimes per practicar aquest esport tan bonic que és el judo.

De les moltes coses que he après del judo voldria destacar els valors que representa, que són la humilitat, la honestedat, el treball, el respecte, l’autocontrol, l’amistat, la cortesia, l’honor, el coratge i la modèstia.

Al nostre poble som molt jovent amb ganes de demostrar del que som capaços, d’intentar aconseguir un món millor, més just, amb igualtat entre homes i dones i més sostenible. Un món en què la gent no sigui tan egoista i no pensi només en ells, que també mirin pel bé comú i pel bé del planeta.

Voldria agrair al meu institut, Gerbert d’Aurillac, tot el suport i comprensió que sempre m’han donat, tant a les meves tutores, com a la meva professora de català que m’ha ajudat en una petita part de l’escrit, i al director, el senyor Lluís Virós.

A la meva família hem viscut les festes del poble amb molta estima i segur que les d’aquest any seran genials perquè anem millorant any rere any.
També voldria afegir que com a jove que soc, de les Festes Majors ens encanten sobretot els concerts i les sessions DJ, cada vegada us supereu i són millors. En aquests actes gaudim de molts bons moments amb els nostres amics.

Volia aprofitar aquest moment per agrair als serveis d’extinció de l’incendi de Les Brucardes, el treball que van fer va ser excepcional, i gràcies a ells, gent com la meva família i jo encara gaudim de la nostra casa. Sense el seu treball avui hi hauria molta gent que podria haver perdut casa seva.

Per acabar m’agradaria animar tota la gent del poble perquè vingués a les activitats que s’organitzen a Sant Fruitós amb motiu d’aquesta Festa Major d’hivern, que són meravelloses. Podreu també compartir bones estones amb gent increïble que s’esforçaran al màxim perquè tot surti genial, ja veureu que bé que us ho passareu!

I tal com deia el Grup musical Xeic a la cançó “Festa Major”:

Sento repicar les campanes
al compàs del so dels coets que van petant,
los carrers del poble s’engalanen,
l’aire que es respira és lo d’una festa gran.

Gralles i tabals fan cercavila,
al pas dels gegants que ens refermen les arrels.
La colla fa l’entrada a la plaça
i al fons l’enxaneta que avança cap al cel.

Oh! És temps d’alegria,
Oh! És temps d’il•lusió,
Oh! Tots plens d’energia,
Oh! És festa major.

Espero que tots i totes la gaudiu com ningú, una abraçada i Bona Festa Major!